16 augusti 2013


 
Damcupen 2013 – dags för en fjolårsrepris!

 

Äntligen närmar det sig avspark för finalen i sommarens östgötska begivenhet, Danske Banks damcup! Ja, äntligen tycker nog i synnerhet IFK Norrköping DFK som fixade sin finalplats redan i juni… Precis som 2012 är det BK Tinnis och IFK som möts, dessutom på samma arena, Karlbergsplan i Linköping. Blir utgången av drabbningen samma som ifjol? Det var då IFK knep pokalen och vann med 6-2 efter en match som var någorlunda jämn och spännande åtminstone de första 45 minuterna. I andra halvleken ökade dock IFK varvtalet i sin segermaskin och körde förbi (fast inte över!) hemmalaget.

 
Om vi ser på lagprestationerna hittills i år så är ju IFK Norrköping utan tillstymmelse till tvekan Östergötlands nästa bästa damfotbollsklubb efter Linköpings FC. Ja, resultatmässigt är ju IFK faktiskt bättre än LFC och målskörden avundsvärd stor. Framfarten i Division 1 Östra Götaland är förkrossande och seriesegern bör vara ett faktum om ett par månader – med avancemanget till Elitettan inom räckhåll. För finalmotståndaren Tinnis gäller som viktigaste mål att vinna sin division 2-serie och få kvala upp sig till 1:an, där man egentligen borde ha funnits med redan nu. Prestationsmässigt har de grönvita visat upp en nivå som ofta håller sig en bit över såväl seriekonkurrenten Borens IK som div. 1-lagen Kisa och Smedby. Att linköpingslaget därför får utmana IFK om cuptiteln än en gång är bara logiskt. Säg gärna emot!

 
Inför matchen på tisdag den 20 augusti klockan 18.30 gäller förstås regeln att Tinnis har en s.k. bonusstraff tillgodo på IFK. Hur man än lyckas med den kommer det knappast att spela någon avgörande roll för utgången av finalen. Mitt tips är att IFK vinner med ungefär samma siffror som förra året och beroende på hur Tinnis lyckas med sitt försvarsspel kan det bli både mer eller mindre än fem måls skillnad. Lagkapten Maria Svensson får än en gång höja segertrofén i skyn i skymningen – innan dess hoppas vi ändå få se en tuff och underhållande match!

 

- Rufus

 



2 comments so far.

  1. Anonym 16 augusti 2013 kl. 20:17
    Hallå där....! Det är ganska jämnt mellan Tinnis och Boren i div 2! Än är det inte avgjort!
  2. Anonym 19 augusti 2013 kl. 18:10
    Nej, 2-an är förstås inte avgjord än! Där har ju Boren ett litet försprång, men då gäller det att vinna alla återstående matcher. Inte helt omöjligt, men betydligt svårare utan lilla måltrollet Venera Rexhi. ;)

Something to say?